Search
  • Claudia Bos

A beautiful story about Gijs the horse


This is a beautiful and moving story written by Claudia Bos, who writes about their horse Gijs after receiving the oil painting I made of Gijs which was a surprise birthday gift for Claudia.

The story itself is written in Dutch, and because it is so beautifully written, I almost feel that if I translate this into English, a lot of its beauty will disappear.

So here's the story then.....in Dutch........

Gijs

Geplaatst door CLAUDIABOS on 6 DECEMBER 2016

Gijs. Ik kan hem nog zo missen. Prachtige, lieve Gijs. Toen hij bij ons kwam was hij zo mager. Alle levenslust was uit zijn ogen verdwenen. Waar was dat prachtige paard waar Gert-Jan het steeds over had. Dierenarts langs laten komen. Geval van lichte verwaarlozing. Hij stond schijnbaar in de weg. Nou, bij ons niet hoor! Er zat zo 150 kg bij ( laat mij maar eten geven) en gelukkig kwam ook “het leven” er snel terug in! Prinsje van stal werd ie genoemd. Op de een of andere manier draaide alles om Gijs. De andere paarden waren sterker en Gijs had toch wel erg last van zijn longen. Dus vlas en kuilvoer want dat stoft minder. Eventueel nat hooi. Hoe vaak ik niet tot mijn oksels in een bak water heb gestaan, hooi nat makend … midden in de winter! Maarrr alles voor het Prinsje! Ondanks al die goede zorgen heeft hij toch een aantal keren een astma aanval gehad. Nachtmerries kan ik daar nog van krijgen. Heb je een stikkend paard in de wei liggen. Eerste keer met zijn hoofd op mijn schoot. Zit je daar in het gras, heb je dat grote paardenhoofd vast en het enige wat je kan doen is afwachten en hopen dat de injectie van de dierenarts verlichting geeft. Gelukkig stond ie elke keer weer op ( na een half uur , wat dan erg lang is) om naar z’n vriendjes te tjokken. Maar de leuke herinneringen overheersen. Wat een geweldig beest was het! Prachtig lopen kon hij, draven als een jonge hengst. Midden in de nacht de boel op stelten zetten, ik dacht dat er een inbreker was. Nee, meneer was met z’n halster aan het rondzwiepen tegen z’n staldeur aan. Lawaai aan het maken. En een lol dat ie had. Via de tuin het terras op, richting de keukendeur. Stond bijna binnen; “Bier? Iemand?” De sloten op de boxen aangepast zodat hij ze in iedergeval niet openkreeg. Daar had ie ook een handje van, ontsnappen en dan vond je hem terug bij de voerbak! Maar vooral lief, zo lief! Wat een geweldig karakter. Is wel eens meegenomen voor een clinic met kinderen. Kindje in een rolstoel kon je zo onder hem zetten, geen hoef zette hij verkeerd. En voor mij… dierbaar met dat prachtige hoofd en die lieve giraffe ogen. In de tijd dat hij bij ons was zijn er verdrietige dingen gebeurd en altijd was hij diegene waar ik tegen aankroop ( en Alpha aapje natuurlijk) , die troost gaf. Even een blaasje in mijn gezicht, knabbeltje aan mijn schouder en verder dat grote troostende paardenlijf. Heel wat uurtjes heb ik tegen hem aangehangen. En van Gijs mocht dat altijd. Al een tijdje is hij er niet meer maar mis hem nog steeds. En dan krijg je een prachtig kado van een lieve vriendin. Gijs op het linnendoek! Was ontroerd toen ik het uitpakte. Dank je wel Rosalie !!!

oil painting horse


4 views0 comments

Recent Posts

See All